Uuden kodin hankinta

Omakotitalossa pitkään, sekä lapsuuden että 13 vuotta aikuiselämästäni asuneena, uuden kodin hankinnassa alkoi oman talon hankinta nostaa päätään keskusteluissa. Talo toki on aiemminkin ollut, mutta viimeiset pari vuotta meni ihan mukavasti myös rivitalossa. Myös porukan karvaiset jäsenet (koirat) ja lapsi tykkäisivät isommasta pihasta ja kyllä sitä itsekin kaipaa hieman isompaa tonttia ja tiettyä vapautta, mitä omakotitalossa asuminen tuo. Ostohousuja laitettiin siis jalkaan syyskuussa 2021. Vallitsevan tilanteen vuoksi nopeat päätökset tulivat pian tutuksi, koska mielenkiintoiset kohteet eivät olleet pitkään myynnissä ja toisaalta hakusessa oli talo, jonka remontoiminen ei maksaisi maltaita, pankki näyttäisi vihreää valoa ja ennenkaikkea kulut olisivat sellaiset, jotka jatkossakin mahdollistaisivat matkustelun ja arjen nautintoja. Eli maltillisella budjetilla lähdin liikkeelle. 

Rajoituksina oli myös kaupungin pysyminen samana ja asumismuoto. Yli 10 vuotta samalla paikkakunnalla viihtyneenä, tosin pariin eri otteeseen, tiesin myös miltä alueelta en taloa halua. Se ei kyllä vielä paljoa rajoittanut hakua. Keskustan liepeillä pysyttiin myös, rajoitin hakua 2-3km päähän rautatieasemasta. Talolla sai olla ikää ja tosiaan vaatia remonttia. Aiemminkin remointointi oli tullut tutuksi ja tällä kertaa halusin tehdä remontin itselleni. Muissa kohteissa remontit on tehty vuokraamista tai myyntiä ajatellen, mutta tällä kertaa talo ja sen remontti on minulle ja perheelle. Asuttavaksi ja nautittavaksi. Mahtava tunne itsessään sekin. Kun kohde löytyisi, siitä saisi tehdä juuri omannäköisen kodin ja paikan jota kutsua kodiksi tosiaan toivottavasti monta vuotta tulevaisuudessa.

Ensimmäiset ja suurinosa kohteista olivat rintamamiestaloja. Kierrettiin ja ihmeteltiin. Yhdestä talosta tosissani ehdin kiinnostua, pankki arvioi remontintarpeen liian suureksi riskiksi, missä vaiheessa palattiin alkuun. Muutama välittäjäkin ehti tulla aika tutuksi. Tuli vastaan myös välittäjiä, jotka eivät palanneet yhteydenottopyyntöihin tai ilmoittivat suoraan etteivät tule taloa esittelemään edes ellei pankki valmiiksi lupaa lainaa juuri tähän kohteeseen. Minä taas en hae lainaa kohteeseen, jota en näe... Pankkeihinkin on pitkät jonot. Lopulta 300m päästä nykyisestä kodistamme tuli talo myyntiin. Etuoven vahti hälyytti ja äitini laittoi aamusta viestiä, huomasinko talon, jonka ohitse melkein päivittäin tuli lenkkeiltyä. Huomasinhan minä... Ja olin töiden vuoksi toisella paikkakunnalla ensimmäiset kaksi päivää. Nopeasti välittäjää kiinni, joka lupasi heti palattuani tulla vielä illalla taloa näyttämään. Ajoin Jyväskylästä suoraan näyttöön ja kyllähän se sopivalta vaikutti.

Seuraavana päivänä välittäjä otti yhteyttä, että tarjous pitäisi tehdä pian, on tullut muita jo ja myyjä on innokas tekemään kaupat kohteesta. Joten ei muuta kuin tarjousta sähköpostiin rustaamaan. Tämä oli perjantai ja lauantaina sain viestin että tarjoukseni oli hyväksytty. Viesti tosin ehti tulla vasta sen jälkeen kun kohde oli poistunut myynnistä, joten hetken jännättiin kun pojan kanssa kokoiltiin legoja lastenhuoneen lattialla. Tässä vaiheessa pakko mainostaa Nokian Kiinteistömaailmaa, jossa useampi asiantunteva ja ystävällinen välittäjä auttoi matkan varrella. Olivat myös aktiivisia pitämään yhteyttä ostajan kanssa ja jäi itselle oikein positiivinen mielikuva. Talokaupat solmittiin 25.10.2021 ja remontti käynnistyi pari päivää myöhemmin. Blogi seuraakin kyseisen metsän siimeksessä sijaitsevan punaisen tuvan muodonmuutosta meidän kodiksi.

Kommentit

Suositut tekstit