Yläkerran pinnat

Toisessa kerroksessa pintoina ovat pääsääntöisesti lautalattia ja lastulevyä olevat seinät. Lähtötilanteenahan täällä oli hyvinkin tummunut ja vahvasti lakattu puulattia ja seinillä sekä tapettia että maalia. Seinien värit ja kuositkaan eivät miellyttäneet mitenkään, joten ne meni uusiksi. Rakenteita ei yläkerrassa avattu (paitsi kuntotarkastuksessa) ja monelta osin riittikin maalinpesu ja tapetin poisto.

Lapselle tuli yläkertaan oma huone ja hänellä oli aika selkeä toive, hän halusi valkoiseksi kaikki. Ilmeisesti toivotut seinätarrat erottuisi valkoisesta paremmin, ei tullut oikein selvyyttä tämän valinnan taustoiksi. Voi myös olla, että koska oma huoneeni (makuuhuone/ työtila) tuli pääsääntöisesti valkoiseksi pinnoiltaan, se vaikutti myös pienen ihmisen toiveeseen. No, joka tapauksessa marraskuun alussa päästiin aloittamaan maalaus ja lapsen huone oli tärkeintä saada ensin valmiiksi. Seinäpinnoilla sekä hänen että minun tilassa on itseasiassa kahta erilaista maalia, ensimmäinen maalipurkki osoittautui hutiksi, sinänsä että jotta sillä sai siistin pinnan ja lapsen huoneen malvanväriset seinät ja viistokatot peittoon, sai maalikerroksia vedellä aika monta. Remontti-Ässä olikin parempi vaihtoehto ja sillä sitten jatkettiin lapsen huoneen neljäs maalikerros ja oman tilani toinen ja kolmas pinta. Itsellä oli useampaa väriä peitettävänä, sekä vihreää että eri värejä, jotka kuoriutuivat tapetin alta esiin.

Lautalattian päätin jo alussa säilyttää ja sille suunnitelmana oli hionta ja uusi lakkaus. Marraskuun loppupuolella olimme hiontavaiheessa ja hiomakone käytiin viikonlopuksi hakemassa vuokralle. Konetta ajettiin noissa kahdessa huoneessa yhteensä noin 10 tuntia ja koska lakkaus oli todella paksua ja vanha lattia jo jonkin verran elänyttä, ei tuolla hiomisella saatu tasaista pintaa aikaan. Hermothan siinä alkoivat mennä ja pohdiskelin, ettei hommassa ole kyllä mitään järkeä. Toki vuokrafirmastakin varoiteltiin tätä lopputulemaa kun kuulivat millainen lattia kyseessä. Joten lopputuloksena oli maalikauppaan lähtö. Tikkurilan Pontti puulattiamaalia 9l tönkkä mukaan ja sävytys vaaleanharmaaksi. Itseasiassa neliöiden mukaan myyjä suositteli kahta purkkia ja lopulta tuohon lattiaan 2 kerrosta maalattuani siihen meni toisesta purkista puolet. Riittoisa ja peittävä tuote siis.

Yläkerrassa on omassa tilassani yksi tehosteseinä. Tämä on tapetoitu kuitutapetti A.S.Creation 37420 New Walls tapetilla, väri turkoosi. Seinään piti tulla ihan eri tapetti mutta maalikaupoilla tuo osui silmään ja nyt kun sitä on seinässä jo hetki katsletu, tykkään siitä todella paljon. Tarkemmin sanottuna, alunperin minun piti maalata metsäinen maisema tuohon seinään, mutta sen kahden vinolappeen vuoksi urakka ei oikein miellyttänyt, vaikka sitä tovin tuohon suunnittelin ja mallailin. Visiona oli jatkaa ulkoa näkyvää metsämaisemaa sisälle, mutta laiskuus voitti ja mentiin tapetoinnilla. 

Omassa tilassani on myös panelikattoa pätkä, tämäkin meni valkoiseksi paneelimaalilla.

Yläkerrassa on myös muuria osa, joka on muurimaalilla maalattu. Samaa maalia on käytetty alakerran takassa myös. Harmaa tässäkin värinä, joten valkoinen ja harmaa dominoi yläkertaa. 

Alle muutama kuva, etenkin yläkerran valmistuessa kun viimeinen kattolista menossa...




Tuosta portaikosta voisin kirjoitella oman postauksen...

Kommentit

Suositut tekstit