Keittiön purku ja uuden suunnittelu

Keittiön purku paljasti muutamia mielenkiintoisia asioita, ensinnäkin yläkaapistosta tuli viemärin putki lävitse yläkerran vessasta alakertaan.
Ilmanvaihtokone oli jo aiemmin löytynyt jääkaapin takaa, joka omalta osaltaan rajoitti keittiösuunnitelmaa, ko. kulmaan jäisi sille edelleen tila, vaikka se myöhemmin sieltä pois vaihtuisikin. Myöskin nykyiset putket haluttiin pitää paikallaan lähinnä kulujen pitämiseksi kurissa. Lattia oli koko alakertaan tarkoitus tehdä uusiksi myös, lähinnä siksi että koirien kynnet todennäköisesti repisivät nykyiset lattiat pilalle. Plus tummapuu ei itseä muutenkaan innostanut. 

Alla kuva keittiöstä yläkaappien kesken purkamisen.


 

Keittiösuunnittelu lähti liikenteeseen vertailemalla eri toimittajia sekä inspiraatiokuvia kaivamalla. Valmiina päässä oli suunnitelma kaapistojen väristä, olin jo vuosia tiennyt haluavani toteuttaa seuraavaksi kaksivärisen keittiön niin, että alakaapit olivat tummia ja yläkaapit valkoisia. Alakaapistojen väriksi valikoitui sininen, ns. mustikansininen oli tavoitteena. Muutama keittiökauppa tuli kierreltyä ja lopulta varasin ajan Charmia -keittiöiden suunnitteluun ja lopputulema olikin sen verran kiva, ettei tullut edes muualla käytyä vaan keittiö lähti tilaukseen.

Alakaapistoissa painotin laatikostoja. Laatikot ovat näppäriä avata ja niihin mahtuu yllättävän paljon tavaraa. Lisäksi vaikka itseltä kippoa ja kappoa löytyykin, niin ihan hirveästi loppujen lopuksi ei keittiökamaa ole. Yläkaapistot ovat tosiaan peruskaapistot, valkoiset. Yksi kulma tuli suunnitteluun ja toiselle seinälle keittiötä jatkettiin hieman pidemmälle, kuitenkin niin, että 6 hengen ruokapöytä mahtuu ongelmitta tilaan. Liesi sai myöskin jäädä paikalleen, kuten jo aiemmin totesinkin, niin teki myös allas, astianpesukone ja jääkaappi. Toki nämä vaihtui uusiin, mutta paikat pidettiin samoina. Alkuvaiheessa mietin myös yhteen kohtaan lasia yläkaapin oviin, mutta tämä tippui toiveista pois ja päädyin hankkimaan ruokailutilaan vitriinin, johon saa keräilemäni mukit esimerkiksi esille.

Tilausprosessi oli helppo ja yhteyshenkilö varsin avulian ja homma siis pelitti. Peukku täältä sille.

Kommentit

Suositut tekstit