Alakerran seinärakenteiden tarkastuksesta

Kuten kuntotarkastuskin sanoi, on talossa maanvarainen betonilaatta. Eli rakennus on perustettu maanvaraiselle reunavahvistetulle betonilaatalle. Perusmuuri talossa on betonirakenteinen. Alapohjana on maanvastainen betonilaatta, jonka päällä asuintilojen osalla on puukoolaus ja lämmöneristys. Tämä tarkoittaa, että ulkoseinissä on käytetty valesokkelirakennetta. Rakenne luokitellaan riskirakenteeksi ja vaikka kuntotarkastuksessa suoritetuissa avauksissa ei mitään havaittukaan, niin remontin osana tehtiin myös alakerran osalta seinien avauksia, jotta nähtiin niiden kunto.

Avauksia tehtiin siis ulkoseinille, keittiön ja olohuoneen osalta. Eteisessä ei remontti vielä yltänyt ulkoseiniin asti, joten näiden tarkastamista ei tässä vaiheessa suoritettu. Sama koskee märkätiloja, näiden osalta remontin yhteydessä tehdään laajemmat avaukset.

Avauksien yhteydessä talon yhdestä nurkasta löytyi pientä mahdollista kosteutta, näyttäisi tosin siltä, että tätä olisi korjattu jossain vaiheessa jo aiemmin. Tästä kohdasta ja ympäriltä poistettiin kaikki vaurioitunut aines ja tehtiin bitumisively. Toinen havainto on myöhemmin vaihdetun keittiönikkunan kohdalta, johon on vanhaa ikkunalasinkohtaa lähdetty pienentämään, joka on toteutettu selkeästi niin, että rakenteisiin on päässyt vettä. Myös tässä tapauksessa vauriokohdat poistettiin ja ikkunanreunat korjattiin. Laitan muutaman kuvan alle.

Muuta ei seinien avauksissa löydetty ja korjauksien jälkeen päästiin lopulta laittamaan uutta kipsilevyä seiniin.






Yläkerran osalta taas olimme tässä vaiheessa jo päässeet maalaamaan lastenhuoneen seiniä uudella maalilla...

Kommentit

Suositut tekstit