Materiaalien valinnasta alakertaan

Pintamateriaalien valinnassa otin huomioon ensinnäkin kestävyyden ja mahdollisuuden puhdistaa. Toki myös kustannus ja mahdollinen vaihto tulevaisuudessa oli vaikuttavia tekijöitä. Meillä on perheessä 3 koiraa, mitkä omalta osaltaan tuovat tiettyjä rajoituksia valintoihin, etenkin lattiamateriaalien osalta. Myös alle kouluikäinen piti ottaa huomioon, mutta ei niinkään materiaalien osalta vaan lähinnä tuon helppouden pitää pinnat puhtaina.

Alakerrassa oli komeat paksut hirret lattiassa ruokailutilan ja olohuoneen kohdalla. Hirret oli tuotu paikalle ilmeisesti vanhasta hirsimökistä ja vaikka ne komeat olikin, niin halusin kestävän ja yhtenäisen lattian alakertaan (paitsi märkätiloihin tietenkin). Lattiat olisi voinut hioa, mutta koin sen olevan loputon urakka ja toisaalta, alakerrassa keittiössä ja eteisessä oli jo erilaista lattiamateriaalia, jota en halunnut säilyttää. Alakerran lattiaksi valikoitui vinyylilankku. Materiaalin pitäisi olla kestävä, sietää jonkin verran kosteutta ja helppo asentaa. Aiemmin ei ole tullut vinyylilankun kanssa oltua tekemisissä, mutta materiaali vaikutti sopivalta meille ja toisaalta olin positiivisesti yllättynyt sen valikoimasta. Oli niin sanotusti varaa valita. Halusin harmaan tai harmahtavan lankun, joka muistuttaisi puuta ulkomuodoltaan. Kävin ihmettelemässä eri vaihtoehtoja jo alakerran vinyylilankuksi valikoitui B!Design Rigid Clic Mänty Alpine. Nyt kun lattia on jo asennettuna ollut tovin, olen äärimmäisen tyytyväinen valintaani. Materiaali vaikuttaa hyvältä ja vaikka se on kyllä koirien tassuille vähän turhan liukas, niin muuten oli kyllä nappivalinta. 

Seinämatskut ovat tapettia alakerrassa, pois lukien portaiden alla oleva "koirien tila", jossa on mdf myös seinissä. Tapetin halusin olevan vaalea ja koska kaikki kimaltava on tämän harakan mieleen, pääasiallisesti käytössä on valkoinen tapetti, jossa vähän kimalletta. Kuitutapetti oli helppo laittaa seinään eikä siinä ollut kohdistettavaa kuviota. Keittiön yhdelle seinälle halusin erilaisen tapetin ja tilasinkin tapetin Saksasta. Pari rullaa riitti ja harmaa tapetti sopii kivasti lattiaan. Alla kuvia lopputuloksista.






Kommentit

Suositut tekstit